joi, 17 ianuarie 2008

Dragostea - floare rară în căsniciile britanicilor

"Căsnicie, haină grea" este fraza ce caracterizează cel mai bine situaţia în care se află milioane de soţi din Marea Britanie. Rezultatele unui studiu recent realizat în insulă arată că nu mai puţin de 59% dintre femeile britanice căsătorite şi-ar părăsi soţii mâine dacă situaţia lor financiară ar fi una sigură după acest pas. În acelaşi timp, 51% dintre bărbaţii cu verigheta pe deget din UK spun că din viaţa lor de familie lipseşte dragostea. Acelaşi studiu evidenţiază că 13 la sută dintre femei şi 10 la sută dintre bărbaţi regretă că s-au căsătorit cu actualul(a) partener(ă).

Cercetarea a fost realizată la cererea London Solicitors Seddons, o firmă internaţională de avocatură, care s-a confruntat cu o explozie de cerereri de divorţ venite din partea clienţilor săi în prima săptămână a acestui an. Sondajul realizat pe un eşantion de 2.000 de britanici căsătoriţi, mai arată că 12% dintre intervievaţi preferă să trăiască în continuare într-o căsătorie nefericită doar pentru că viaţa e mai uşoară în doi, 29% pentru că nu vor să treacă printr-o schimbare majoră în viaţa lor, iar 37% spun că nu se despart de partenerul pe care nu-l mai iubesc pentru că se gândesc la copii. Totodată 42% spun că un alt motiv pentru care nu divorţează este teama că ar trebui astfel să renunţe la locuinţa în care au trăit cât au fost căsătoriţi. Interesant este că un sfert dintre cei chestinonaţi au spus că nu au recurs la divorţ pentru că taxele pentru iniţierea unei astfel de proceduri sunt prea mari.

Deborah Jeff, reprezentanta Seddons Solicitors care a condus sondajul, spune că în Marea Britanie "una din trei căsătorii îşi găseşte sfârşitul în divorţ, însă doar un caz din cinci caută să se împace prin mediere". Totuşi jumătate dintre britanici spun că ar merge la un consilier specializat pentru a încerca să-şi salveze relaţia înainte de a se prezenta în faţa curţii pentru divorţ, însă unul din cinci crede că nu merită osteneala de a căuta consiliere.

sursa aici

Niciun comentariu: